29.10.2009

The voice of the people

Klubikyselyn tulokset ovat valmiit!

Vastauksia tuli kaikkiaan 12! Kaikki eivät valitettavasti tule mahtumaan mukaan ensimmäiseen klubiin, mutta palaute on ollut hyvin arvokasta, kiitos kaikille!

Huolellisen matematiikkaräpläyksen ja pisteytyksen jälkeen klubista on toivottu seuraavaa:

1. Millaista lankaa toivoisit klubipaketissa saapuvan?
Sukkalangat voittivat ylivoimaisesti. Klubista tulee siis mitä luultavimmin sukkaklubi. Jatkokysymys: onko halukkaita erilliseen huiviklubiin?

2. Minkä hintaluokan klubista olet kiinnostunut?
Peruslankaklubilla oli kannattajansa, mutta eniten kannatusta sai yhdistelmä, jossa on sekä peruslankoja että herkkulankaa. Herkkulankaan keskittyvä klubi oli hyvänä kakkosena, joten luvassa lienee herkkulankapainotteinen sekaklubi!

3. Värit!
Tässä kisa oli tiukka kahden vaihtoehdon välillä. Semisolidit päihittivät juuri ja juuri liukuvärjätyt, molemmat vaihtoehdot tekivät selvän eron kahteen muuhun. Joten näitä kahta lienee klubiin tulossa sitten. Liukuvärjätyn langan tekeminen on työlästä, joten jokainen liukuvärjäys nostaa klubin hintaa. Seuraa siis jatkokysymys: 1 vai 2 liukuvärjättyä?

4. Paketin sisältö!
Jälleen kerran tiukka taisto kahden välillä. Ohje ja lankaa sai aavistuksen enemmän tukea kuin pelkkä lanka. Koska ohjeen suunnittelu on aikaavievää puuhaa, todennäköisesti joka paketissa ei ole ohjetta matkassa, mutta yritys tulee ainakin olemaan kova!

5. Montako pakettia toivoisit klubista tulevan?
Tiukka tiukka kisa jälleen. Neljä pakettia voitti kuitenkin kolme niukin naukin, ja joukossa oli vain yksi jolle neljä oli ehdoton ei. Joten neljä pakettia on tulossa!

6. Millainen aikataulu olisi kiva?
Tiukkaa, tiukkaa, paketti kuussa tai paketti kahden kuukauden välein. Mutta koska sekä liukuvärjäys että suunnittelu vievät aikaa, päätän (niukan enemmistön tukemana), että paketti kahden kuukauden välein.

Kohdassa 7 pyydettiin esittämään kysymyksiä. Pari tulikin, tässä niihin vastaukset!

Joku inhokkivärilista olis ehkä hyvä kysästä etukäteen, ettei tuu ihan totaalipettymyksiä. Tykkään kyllä että värit on ylläreitä, mutta jos pystyy vaikka sanomaan et ei sitä-tai-tota väriä niin jee.

Ois kiva jos vois värisävyistä valita jotenkin tyyliin: kirkkaat vs. maavärit tjsp. Itse kun pidän nimenomaan kirkkaista värisävyistä.

väritoivomukset olis ihan kiva juttu, esim itse en halua keltaista enkä luultavasti sinistäkään


Tää värikysymys on toki vähän kinkkinen, pakettien sisältö kun kuitenkin olisi kiva pitää yllätyksenä. Se on kuitenkin todennäköistä, että värit ovat kirkkaita, sillä sellaisia suurin osa Lai-la-lai Yarnzin langoista ovat. It's my thing. Klubin luonteeseen kuuluu aina tietty riski siitä, ettei saa sitä mistä tykkää, mutta langan saa myydä halutessaan eteenpäin. Jos lähden semisolideja tekemään, tiettyyn rajaan asti voin ottaa vastaan toivomuksia, mutta en lupaa noudattaa niitä jokaisen kohdalla (esim. jos vain yksi sanoo että ei pinkkiä, mutta kaksi sanoo että ei vihreää, on todennäköisempää että paketissa tulee pinkkiä eikä vihreää). Tähän väliin voinkin muistuttaa, että väritoivomuksia noin yleensä saa esittää! Teen tilaustöitä!

Millaisina lähetyksinä paketit on ajateltu postittaa, paketteina vai maksikirjeinä, vai tavallisina kirjeina vahvistetussa kuoressa? Itselläni on huonoja kokemuksia siitä, että posti (s**itella) on hukannut paketteja ja kirjeitä multa. Ne on kyllä pitkän ajan kuluessa löytyneet. Viimeiseisessä yhteistilauksessa, johon osallistuin, posti oli myös erittäin hidas. Neljä päivää kakkospostina lähetetyllä paketilla kesti tulla Suomessa paikkakunnalta toiselle. -- Tilityksen pointti siis on että, miten ajattelitte varautua postin töpeksintään?

Klubipaketit lähtevät ykkösluokan maksikirjeinä hienoissa, kestäviksi osoittautuneissa muovisissa pinkeissä postipusseissa, joihin on merkitty myös lähettäjän osoite. Joskus käy niin ikävästi, että postissa yksinkertaisesti katoaa paketteja, eikä korvausta heru kuin vakuutetuista (tai kirjatuista? en tiedä) lähetyksistä. Toki voin lähettää sellaisiakin paketteja, mutta postikulut nousevat sitten vastaavasti. Periaatteessa kuitenkin teen parhaani lähettääkseni sellaisia paketteja, jotka pysyvät koossa ja löytävät perille asti, mutta siitä hetkestä alkaen kun postitäti tai -setä ottaa lähetykset käsistäni en ole niistä enää vastuussa, vaan taakka on Itellan harteilla.

kiitos, hyvää kuuluu, kuis siellä?

No ihan hyvää kuuluu, kiitos kysymästä!

Tarkkailkaa blogia, klubi tulee myyntiin lähiaikoina! Klubiin otetaan 5-6 nopeinta. Tarkan päivämäärän saa liittymällä sähköpostilistalle, ilmoittautua sopii osoitteeseen lailalaiyarnz@gmail.com. Listalla saa ennakkotietoa lankauutuuksista ja -kokeiluista, kurkistuksia tuleviin väreihin ja ilmoituksen blogimyynnin tulevasta ajankohdasta sekä tiedotuksen Etsy-päivityksistä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oih, sinulla näyttää olevan intoa, ideoita ja energiaa vaikka muille jakaa! Toivottavasti pystyn auttamaan näiden ylläpitämisessä Räveltämön joulupaketissa. ;)

T: Vaihtokaverisi

JossuP kirjoitti...

Jatkokysymyksiin vastauksia, kyllä mulle kelpais erillinen huiviklubikin.
2 liukuvärjättyä.

doksi kirjoitti...

jatkokysymyksiin, 2 liukuvärjättyä

Fenneiu kirjoitti...

Jatkokysymyksiin: 1 liukuvärjätty, erillinen huiviklubikin kiinnostaa.

JaaPa kirjoitti...

1 liukuvärjätty ja toki erillinen huiviklubi kiinnostaa.

Tosin tällä hetkellä haaveilen, että pääsisin ekan kerran mukaan lankaklubiin ja just sukkalankaklubiin.