27.9.2010

Valssi tanssitaidottomille

Juuri sopivasti alkoi soida Spotifyn soittolistalta Jarkko Martikaisen Valssi tanssitaidottomille. Juuri, kun lykkäsin kursorin tähän kirjoitusikkunaan. Joskus elämällä on soundtrack, se ajatus viehättää mua joka kerta yhtä paljon. Se, miten aivot rakentaa merkitysyhteyksiä sekalaisesta kasasta dataa ja saa aikaan jokseenkin koherentin kokonaisuuden ja..pahoittelen, luin justiinsa Michel Foucaultin esseen. En huvikseni, lupaan.

Oon nyt miettinyt kovasti tätä tanssihaastettani. Popping & Locking. Moduuleja. Ensimmäiseksi minulle, kuten monille muille, tuli mieleen tilkkupeitto. Mutta tämä ei ole So You Think You Can Crochet, joten virkatut peitot ovat poissa laskuista, ja kauneimmat peitot on virkattuja. Joten ei peittoa, ellen sitten innostu tappamaan itteäni tylsyyteen jollain Log Cabin-tyyppisellä ratkaisulla. Tuskin innostun.

Haluisin ehkä tehdä itelleni jonkin vaatteen, koska mulla ei niitä liikoja ole (koska EN SAA NIITÄ VALMIIKSI IKINÄ). Norah Gaughanilta löytyy paljon kivoja juttuja jotka menisivät tähän haasteeseen. Sitten kutkuttais myös se TTS, jota haasteviestissä vilautettiin. Voisin tehdä harjoitusmallipaidan siitä Tiukun toukalle, jonka pitäis ryömiä esiin lokakuussa. Tähän vois si yhdistää sitä streetiä ja koreografiaakin, kun perusrakenteen ympärille tekisi ihan omanlaisen tuotoksen. Isoin ongelma tässä on vaan se, että paita vie paljon lankaa. Lanka maksaa. Me ollaan yhä köyhiä.

Sit löysin ihan huipun kassiohjeen. Windmill Bag. Haluan tehä tuommoisen! Mutta en koe sitä millään lailla haastavana, liian simppeli.

Että harjoitukset etenevät täällä vielä vähän hitaanlaisesti. Alkukankeutta on, pitää lämmitellä ja venytellä huolella ennen kuin alkaa riehua. Revähtää vielä muuten joku paikka! Totesin sopivaksi lämmittelymuodoksi neuloa Harunin reunuskaaviota, tämmöinen pieni aikuisbalettitunti tähän alkuun. Sen jälkeen puikoille pääsee myös 22 leafs, mä en aatellut olla sentään niin radikaali että pop-lockaisin intensiivisesti ja yksinomaan. Not my thing!

Tämä on kyllä niin oikein mulle tämä tanssilaji. :D Eräs kanssatanssija samassa lajissa ilmaisi asian osuvasti: kun ei tähän mennessä oo tahtonut saada ees kahta (2!) sukkaa aikaiseksi - erikoisalani ja omin tanssilajini on itse keksimäni kategoria Konga, jossa neulotaan yksi sukka ja jätetään homma sikseen - on tällainen moniosainen säätäminen varmasti aikasta haastavaa. Katotaan miten vanhan käy.

PS. Ostakaa lankaa!

26.9.2010

Pop-pop-pop-pop-pop-lock-musiikkia?!

Noni sainhan mäkin sen haasteeni viimein! Tällä tavalla luki siinä viestisessä sitten:

Haasteesi on POPPING & LOCKING. Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus perehtyä neuleiden viimeistelyyn: pingotukseen ja kappaleiden yhdistämiseen! Tai ehkä olisit kiinnostunut oppimaan kappaleiden yhdistämisen työn edetessä?! Onko TTS-metodi jo tuttu? Entä miten olisi silmukoiden luominen jollain uudella tavalla? Tai opettele domino- ja konttineulontaa! Haasta itsesi etenemään askel, yksi neuleen osa, kerrallaan!

Ok! Selvä! Kappaleiden yhdistäminen työn edetessä on aika siisti idea, btw, sitä tehtiin tuossa tuossa tuossa..Norah Gaughanin Manonissa, tykkäsin! Tai oliko se si ihan sääntöjen mukaista yhdistämistä, kun kerran siinä poimittiin silmukoita aina siihen asti valmiin kappaleen reunasta? Mene ja tiedä!

Nyt vois olla niinkin fiksu että panee itelleen muistiin tähän ne lajin säännöt. Kyl.

Popping & Locking

Yksi liike kerrallaan. Moduulineulonta on sinun tyylisi. Jokainen projekti valmistuu moneen kertaan. Neulot pieniä kappaleita kerrallaan yhdistäen joko neuloen tai ompelemalla… riippuu sinusta. Kappaleiden kokoaminen, yhdistäminen ja ompeleminen ovat omat taiteenlajinsa ja sinä olet siinä mestari. Olet ehkä dominoneuloja tai viimeistelyekspertti...?

Ok! Viimeistelyekspertti, det är jag! :D Tosin ei mulla oo mitään ongelmaa sen ihan viimeistelyn kanssa, se on se siihen vaiheeseen pääseminen..

Entrelacia oon kokeillut kanssa jo, se ei oo meikän juttu todellakaan. Jaksan vääntää ihan supermegahyperinnolla ne pohjakolmiot ja si ekan kerroksen laatikoita, sitten oon aika satavarma että tää touhu on muuten typerintä ikinä. Eli ei sitä. Dominoneulonta kuulostaa samankaltaiselta, että ei kyllä sitäkään. Mutta jos tekis jonkun semmoisen neuleen, joka tarvitsee saumoja pysyäkseen ryhdissä? Ja pitää muuten oikeasti tarkistaa, lasketaanko se että kappaleen reunasta poimitaan silmukoita ja lähetään neulomaan taas eri suuntaan.

Jotta tästä ei tule ihan kuvaton ja tylsä postaus, esittelen hienon, ikuisesti ufoutuneen entrelac-sukkaseni! Mallina on Eunny Jangin Entrelac Socks, jotka näppärästi yhdistävät kaikkea sitä, mistä nykyään en sukkien neulomisessa pidä yhtään: kärjestä aloittamisen, entrelacin JA Sisu-langan. Hienosti! Pääsin kyllä pidemmälle kuin mitä tuo kuva näyttää, tein jopa kantapään ekasta sukasta, mutta siihen nuo kyllä jäävät. Haluaako joku jatkaa ite siitä, saa postikuluilla sukanalun ja langat!

Entrelac socks

Hieno on. Huomatkaa loistava aloittelevan Laikaneulojan käsiala. Näähän olivat siis tokat sukat ikinä mitä aloitin, ja neulominen muutenkin oli ollut sitä ennen vuosien ajan pelkkää akryylikaulahuivia joustimella, ainaoikealla tai helmineuleella halvimmasta langasta mitä löytyy. Eiku tein mä siskolle valkoisesta Palmasta kerran. Mut niin, kuitenkin, tää on ekan viiden ns. oikean neuletyön joukossa ikinä tää sukka. Että ei ole tämä avaruuskoira ennenkään haasteita pelännyt! Eri asia on viedä ne sit loppuun, mutta ehkä si nyt kun haasteen olennainen osa liittyy siihen loppuun viemiseen! Ja koska mun mielestä olis huijaamista multa jos en ota osaksi haastetta sitä että teen homman loppuun, koska mulla on siihen ihan loistavasti esim. aikaa.

Nyt kyllä oon vaimolle taas vähän kade siitä sen Bollywood-haasteesta. :D Karma, karma!

Lasketaan Laikan synnit!

On jo se viikonloppu kun tanssityylit jaetaan! Ja mitä tapahtuu? Meikä ei saa tanssityyliä mut VAIMO SAA. Karkasin heti sytyck-blogiin katsomaan että MITÄS TÄMÄ ON OLEVINAAN HMMMM? ja sain selville, että jahah, joku puolet tanssijoista on jo saanut tyylinsä. Ja mä oon väärässä puolikkaassa! Jumaleissön!

Se helpottaa vähän, että vaimo sai tyylikseen Bollywoodin. Pähähähäähä. Siinähän miettii! Mutta mun vaimo on paras neuloja ikinä, kyllä se varmasti onnistuu tässäkin. Varsinkin kun mä autan! (Saaks tässä auttaa? :x Tuleeko nyt miinusta ja rapsuja? En mä auta ko henkisesti vaan vähän ehdottelen! Ja fyysisesti ehdottelen mut se ei liity tähän..ei mennä siihen, joo.)

Nyt voidaan laskea Laikan synnit tästä yhdessä:

- kärsimättömyys, check
- kateus, check
- vahingoniloisuus, check
- haureus, check check
- huono paras huumori, check check check

Mutta saan silti kosmisia nörttikarmaplussapalleropisteitä tänpäiväisestä! Oli Khan-Con Turku-salissa. Eli katottiin screeniltä Trekkiä tuntikaupalla. Pimeessä (eläköön jätesäkit + teippi + ikkuna!). Mitä tekee pitsihuivia (oikeesti hei jumalauta) neulova pieni Laikanörtti? Se kaivaa laukusta Upean Turkoosin Nintendo DSi-pelikoneensa, kääntää sen auki ja neuloo sen valossa! Konstit on monet, sano Laika kun Trekkiä katteli!

24.9.2010

Tämmönen siitä ny si tuli!

norjalainen2

Meinaan siitä edellisessä postauksessa esitellystä Norjalaisesta perusvillalangasta. Aika kähee!

Btw, PS, samoissa padoissa kävi muitakin lankoja. Kantsii käydä kattoon!

22.9.2010

On tänään Laikan (posti)päivä!

Aika siistejä asioita tuli postissa tänään! Sen lisäksi, että sain viimein värjäyslankapaketin sain juttuja ihan vaan itelleni! Eli lemppari-ihmiselleni ikinä. Awesome!

Ensin tuli ihan tavallinen posti, jossa oli pullean värjäyslankapaketin lisäksi jännittävä pehmustettu kirjekuori. Haavevaihtopariltani! Sieltä paljastui seuraavanlaisia ihanuuksia:

haavevaihto

Aiiiiika super. Kuoresta kuoriutui esiin siis:

Mustikkapiirakkasuklaata (nammmmm)

Hiya Hiyan 2.25 millin sukkapuikot, jotka on siis mun neuletuntumaani parhaat sukkikset. Sain näitä aiemmin yhdet jossain toisessa vaihdossa, ja rakastuin niillä neulomiseen. Sitten toki jossain kohtaa katkaisin yhden. Ni nyt sain si uudet, jei!

Ja vielä siistit badget! Niissä on Shakespeare-lainauksia! Sinisessä lukee että "this cold night will turn us all to fools and madmen - King Lear", vaaleassa iki-ihana Hamlet-lainaus "Pol. What do you read, my lord? Ham. Words, words, words." ja mustavalkoisessa ei kai suora lainaus mutta kommentoiva "all the world's a stage and I feel like an understudy trying to remember my lines". Tykkään kaikista kovasti!

Lisäksi mukana oli kortti, jossa kerrottiin että lisää (mm. LANKAA <3) on tulossa. Sitä odotellessa!

Olin siis jo utterly spoiled jo ennestään, mutta lisäksi tuli vielä odotettu paketti Ameriikasta. Vaihdoin kanssaraveltajan kanssa kuusi (6!) purkkia Special Effectsin hiusväriä värissä Atomic Pink Laikalankaan. Lisäksi laatikossa oli YLI KILO Jelly Bellyja ja kaksi purkkia vaahtera-aromia, josta aion keitellä ite vaahterasiirappia. Tai siis keittelen siirapin sokerista ja vedestä ja si paan siihen tota aromia. Mutta kuitenkin. YLI KILO KARKKIA! Kai ne pitää jakaa vaimon kanssa. Nammmmm!

jellybeans

Loppuun vielä hieno dokumentaatiobonuskuva. Ostin kanssaraveltajalta Handun Norjalaista perusvillalankaa (ihan mahtava lanka, jota ei enää saa, tykkään tosta pohjalangasta kauheesti), ja kuten Ilun turkoosit aina, se näytti kuvassa paremmalta. Värjään tänään niitä postissa tulleita lankoja ja tuuppaan tuon kanssa pataan, luultavasti keltaiseen.

norjalainen

Nyt meen vyyhteämään lankoja, jotta pääsen niitä si värjäämäänkin vielä tänään. Kuka poimis mun Abalonesta silmukat? Olis muuten valmista, mutta reunus puuttuu. Ihana siitä kyllä tulee, Cascade 220 Heatheria upeassa vihreässä (aika lähellä sitä Dropsin Alpacan tummempaa monisävyistä lämmintä vihreää). On muuten kosmisen riittoisa lanka, multa puuttuu tosiaan se reunus ja sitä on mennyt alle 200 grammaa! Wtf, man!

12.9.2010

Muutoksia!

Tästä eteenpäin tämä blogi toimii ainoastaan Laikan todella hitaasti päivittyvänä neuleblogina!

Laikalanka muuttaa uuteen osoitteeseen: http://lailalaiyarnz.blogspot.com

Päivittäkäähän suosikkinne or whatnot. Uudessa blogissa on myös tilausnappi!

That being said, tervetuloa Laikan neuleblogiin! Tänne tuskin ilmestyy mitään ennen kuin So You Think You Can Knit alkaa!

Meikän laji, kun kerran Kongaa ei löytynyt (päättelin että kun kerran neulon vaan yksittäisiä sukkia niin semmonen tanssi jossa on vaan yks jalka kerrallaan maassa olis aika sopiva), on Street. Oujee.

6.9.2010

Nice and fat

Tättärää! Ylläripylläripäivitys!

Tarjolla on paksumpia lankoja lämmittämään tulevan talven varalle. Ja pienen uutuuslankaerän ensimmäinen jäsen kanssamyös!

Myynnissä HETI, varattua saa kommentoimalla langan numeron ja itsestään jonkin tunnistetiedon - älkää pls luottako siihen, että pelkkä Bloggeriin kirjautuminen riittää, koska en mä lue kenenkään blogeja. :D Ravelrynikkiä tai sähköpostia kehiin, mieluiten.

1. MYYTY Waste None Ruby Aran Wool, 100 % villa, 160 m / 100 g. Kahdella 50 gramman vyyhdellä jotka ovat pienellä solmulla kiinni toisissaan. Pehmeä, kutittamaton lanka, sopii pipoon paitsi jos on tosi herkkä. 14 euroa plus postikulut.

rubyaran

2. MYYTY Waste None Amber Aran Wool, 100 % villa, 160 m / 100 g. Kahdella 50 gramman vyyhdellä jotka ovat pienellä solmulla kiinni toisissaan. Pehmeä, kutittamaton lanka, sopii pipoon paitsi jos on tosi herkkä. 14 euroa plus postikulut.

amberaran

3. UUTUUS Waste None Amber Bamwool, 65 % villa, 35 % bambu, 204 m / 100 g. Kahdella 50 gramman vyyhdellä, jotka ovat pienellä solmulla kiinni toisissaan. Superpehmeä, kauniskiiltoinen, aivan ihana. Tutustumishintaan 15 14 euroa plus postikulut.

amberbamwool

4. Big Brother 2010 Aran Wool, 100 % villa, 160 m / 100 g. Kahdella 50 gramman vyyhdellä. Pehmeä, kutittamaton lanka, sopii pipoon paitsi jos on tosi herkkä. Kokeilutarjoushintaan 14 13 euroa plus postikulut. Kyllä, se keltainen on noin kirkas.

bbaran

Siinä ovat taasen! Ostakaa poies, tai pidän nää itte!