27.9.2010

Valssi tanssitaidottomille

Juuri sopivasti alkoi soida Spotifyn soittolistalta Jarkko Martikaisen Valssi tanssitaidottomille. Juuri, kun lykkäsin kursorin tähän kirjoitusikkunaan. Joskus elämällä on soundtrack, se ajatus viehättää mua joka kerta yhtä paljon. Se, miten aivot rakentaa merkitysyhteyksiä sekalaisesta kasasta dataa ja saa aikaan jokseenkin koherentin kokonaisuuden ja..pahoittelen, luin justiinsa Michel Foucaultin esseen. En huvikseni, lupaan.

Oon nyt miettinyt kovasti tätä tanssihaastettani. Popping & Locking. Moduuleja. Ensimmäiseksi minulle, kuten monille muille, tuli mieleen tilkkupeitto. Mutta tämä ei ole So You Think You Can Crochet, joten virkatut peitot ovat poissa laskuista, ja kauneimmat peitot on virkattuja. Joten ei peittoa, ellen sitten innostu tappamaan itteäni tylsyyteen jollain Log Cabin-tyyppisellä ratkaisulla. Tuskin innostun.

Haluisin ehkä tehdä itelleni jonkin vaatteen, koska mulla ei niitä liikoja ole (koska EN SAA NIITÄ VALMIIKSI IKINÄ). Norah Gaughanilta löytyy paljon kivoja juttuja jotka menisivät tähän haasteeseen. Sitten kutkuttais myös se TTS, jota haasteviestissä vilautettiin. Voisin tehdä harjoitusmallipaidan siitä Tiukun toukalle, jonka pitäis ryömiä esiin lokakuussa. Tähän vois si yhdistää sitä streetiä ja koreografiaakin, kun perusrakenteen ympärille tekisi ihan omanlaisen tuotoksen. Isoin ongelma tässä on vaan se, että paita vie paljon lankaa. Lanka maksaa. Me ollaan yhä köyhiä.

Sit löysin ihan huipun kassiohjeen. Windmill Bag. Haluan tehä tuommoisen! Mutta en koe sitä millään lailla haastavana, liian simppeli.

Että harjoitukset etenevät täällä vielä vähän hitaanlaisesti. Alkukankeutta on, pitää lämmitellä ja venytellä huolella ennen kuin alkaa riehua. Revähtää vielä muuten joku paikka! Totesin sopivaksi lämmittelymuodoksi neuloa Harunin reunuskaaviota, tämmöinen pieni aikuisbalettitunti tähän alkuun. Sen jälkeen puikoille pääsee myös 22 leafs, mä en aatellut olla sentään niin radikaali että pop-lockaisin intensiivisesti ja yksinomaan. Not my thing!

Tämä on kyllä niin oikein mulle tämä tanssilaji. :D Eräs kanssatanssija samassa lajissa ilmaisi asian osuvasti: kun ei tähän mennessä oo tahtonut saada ees kahta (2!) sukkaa aikaiseksi - erikoisalani ja omin tanssilajini on itse keksimäni kategoria Konga, jossa neulotaan yksi sukka ja jätetään homma sikseen - on tällainen moniosainen säätäminen varmasti aikasta haastavaa. Katotaan miten vanhan käy.

PS. Ostakaa lankaa!

1 kommentti:

Carolina kirjoitti...

Enpä tiiä mihin påstiin oisin kommentoinu joten miks ei sitten tänne - aivan ihana humoristinen pläjäys koko siun blogi, minne puolivahingossa eksyin neuleblogeja lueskellessani.. noh, jatkan etiäpäin, tosin en malttanu olla lisäämättä pienelle, mutta laadukkaalle listalleni :))

Aurinkoisin syysterveisin,
Carolina